Human resources

Werving en selectie

Je eerste personeelslid aanwerven. Of je zoveelste. Hoe begin je eraan? Hoe schrijf je een goede vacaturetekst? Welke kanalen gebruik je om je ideale kandidaat aan te trekken? Hoe beoordeel je een motivatiebrief of cv?

Cura Crevit begeleidt je graag bij een sollicitatieprocedure. Alleen met raad, of ook met daad. Dan screenen we brieven en cv’s, maken we een eerste telefonische selectie en zitten we mee aan de tafel bij het sollicitatiegesprek. Met beproefde interviewtechnieken halen we meer uit je kandidaat dan zijn cv vermeldt.

Evaluatie en coaching

Zijn je functioneringsgesprekken en jaarlijkse evaluaties een moeizame ervaring? Sla je ze liever over? Dat is jammer, want je bedrijf vaart wel bij onderlinge feedback.

We zorgen ervoor dat de gesprekken met je personeel voor beide partijen constructief zijn. We helpen je de spelregels na te leven en de juiste documenten te gebruiken. En we leren je hoe je medewerkers zo bijstuurt dat jullie altijd met een goed gevoel van tafel gaan.

Payrollbeheer

Bij de aanwerving van een werknemer komt heel wat kijken. Welke wettelijke verplichtingen moet je naleven? Hoe kies je een sociaal secretariaat? Wat met uurroosters, vakantie en ziektedagen?

Heel wat van dit werk nemen we je graag uit handen. We houden bij welke uren gepresteerd werden, hoeveel dagen vakantie er opgenomen is, hoeveel dagen je werknemer afwezig was wegens ziekte. Desgewenst communiceren we alles rechtstreeks met je sociaal secretariaat en kijken we na of alles correct verwerkt werd in de loonbrieven.

Zo kan jij je richten op het werk van je personeel en zorgen dat dat optimaal rendeert. Zonder dat je de papieren rompslomp in de gaten moet houden. Ook voor tijdelijke werknemers bieden we je ondersteuning.

Testing

Waarom presteert je werknemer geweldig op sommige gebieden en niet zo goed op andere? Past die nieuwe werknemer binnen je team of bij de bedrijfsfilosofie? Waarom kan je medewerker niet met stress omgaan?

Om een antwoord te vinden op zulke vragen bestaan allerlei onderzoeken, tools en test. Samen kijken we welke passen bij jouw specifieke nood. Zowel bij jou op kantoor als vanop afstand kunnen we je (potentiële) medewerker de nodige tests laten doen. Daarna krijg je een gedetailleerd verslag van de resultaten. Die laten je toe je werknemer beter te begrijpen en hem in te zetten op een manier die past bij hem en je bedrijf.